24 Mayıs 2015 Pazar

Gecelerde apayrı Duygulalar


Sabah koşuşturmalarından tek elde Gecenin Insana verdigi bi Huzur kalıyor.
Bazen ise kendileriyle yüzleşmeler başlıyor, bazen hüzün bazen Keşkeler bazen pişmanlıklar bazen sevinçler Gözünün önünde. Farklı Duygular aynı  Dünyada. Aynı Evde ayrı endişeler yer alır. Bi Odada derslerle savaşan Gençlik obir Odada Anne-Baba Çocuklarının geleceģini düşünerek Hesaplar yapar. Bi yandan Ah çeker bi yandan çaylarını yudumlarlar. Biyandan Şükür etmeye devam ederler, hallerine. Çünkü bugünün yarınıda olacak, bilirler. Nasıl Dünyanın Müthiş işi her Gecenin bi Sabahı/Güneşi varsa herderdin çaresi vardır.

Ama Gecede Vicdan dediģimiz şey aģırlık basar, kimini uyutmazken kimisi başlarını yastıģa koyar koymaz uyurlar. Çünkü bugüne kadar yada günün ardından kimseyi üzmeden yaşamıştır. Ve Geceden, gecenin karanlıģından korkmazlar. Tabii bunlarin bazıları vurdum duymazdır ne olursa olsun uyurlar :)

Peki Gece Şarkılarına ne demeli?
Ozaman hiç sevmedigimiz yada dinlemediģimiz Şarkılara şans veririz isteyerek, sussup tek bize anlatılan Sözleri dinleriz. Bazı Şarkı Sözleri Yaşamımızı biliyormuşçasına yazılmış sankî. Onları dinliyoruz o Sazın teli, Gitarın vs vs. Bian herşey sana güzel gelir.

Bazen hiç birşey düşünmemek için dinleriz Gece Gece Müziği, dalarız Gecenin Karanlıģına. Başımız hep Pencere tarafına döner, sanki birilerini bekliyoruz gibi? Beklentilerimiz o An fark edilir. Gecenin Karanlıģında bi Beyaz renge bulanırız okadar Masum oluruzki kendi kendimize Dürüst oluruz. Ama bazı anlarda vardırki içimizi dinlemekten kaçarız işte...
İşte başımız sıkıştıģı An yada kendi kendimizi dinlemekten kaçtıģımız An Gökyüzüne bakarız, o An oraya Yalan söyleyemezsin, istesende... bakar susarsın... sığınırsın oraya... Dualara başlarsın.

Yıldızları ve Ayı görünce Işıl Işıl o Parlılıkları görünce Gözlerine yansır, heleki Dışardaysan o An gel Keyfim gel. O güzel Kokuyu bir Solukta çeker içine o soģuk Havayı.

Bi yandanda dışarıdakileri düşünmeye başlïyorum, sizdede öylemi?
Ilk başta tanıdığın biri Gece Vardiyesinde çalışïyorsa Aklın ister istemez ordadır. Bazen Gece korkutur Insanı ansızın....
Sonra dışarıda eglenen Eglencenin Dibine vuranlar gerçekten hep mutlumudur? Hep merak ederim.
Sonra dışarıda Evsiz kalanlar, ister Hava Kış ister Yaz olsun... Çocukların oyanayacak Oyuncakları bile olmaması? Yada bu Saatte yatakta deģilde minicik Yüreğiyle çalışanlar?
Mapushanede Masum olupta bi türlü ispatlayamayanlar? Gece onlar icin Ölüm gibi birşeydir heralde?
Ya Gece evde Hırsızla tek kalanlar? Ya kendini Intihar edenler? Ya Hastanede son günlerini yaşayanlar??? :( Yada Gece 9 ayïn sonunda Evlatlarını Kucağïna alanlar?

Bir tık yanimizda olan Komşularımız kimbilir orada ne Düşünceler ne Hayatlar ne Çıkmaz Yollara saplananlar vardır???

Bu Yazı biraz karışık oldu farkındayım. Geceye  uygun Yazıyı bu Gecenin Saatlerinde (00:20) yazmak istedim. Ruh halleri herkeste deģişiktir mühim olan Karanlık denildiģinde korktugumuz dogru olsada, Kötü bi Durumla hiçbirzaman karşılaşmamamız dileģiyle... (ister Gece ister Gündüz) AMIN...

Iyimi iyi tatlımı tatlı Uykular ♡
Sevgilerimle
Dileğiniz ♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder