Bal Kabak desem ? Kimisinin severek kimisinin ise yanindan gecmemis olmasi ne tuhaf degil mi? Yada Cizgi film Bal Kabagi yada Halloween´de aklinda kalanlarda olabilir. Eskiden Evimize Bal Kabagi gelmis Annem ve Halam tatli yapmislardi, görüntü aklima geliyor ama ilk defa yemisligim oldugu icin yada yenilige kapali oldugumdan sevmemistim. Taaki Annem Yillar sonra ucuzlukta olan Bal Kabagini görüp alana kadar :)
Internette tariflere bakildi, karma bisey ortaya cikardik, iste böyle seyler denedik :
Malzemeler :
Öncelikle 1,5 kg soyulmus dilimlenmis Kabak
3,5 Su Bardagi Toz Seker
1 Su Bardagi Ceviz Ici
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJvEacOba9dMziL9Nv-YibKkRSInT9W_oglJkqdY1Jm-M2Q-Gg8VGSAYa4c9DKFVSMTsk2MUGsLEFpono54QFFU66fHj0sA5sacudTeBkNfg2hJv3w7OaJEiVDYny3hsMZYwt0Grcp14s/s200/20150912_200338.jpg)
Yapilisi :
- Sonrada üzerlerine 3,5 Su Bardagi Toz Sekeri serpin kapagini kapatip bir Gece dinlendirin.
- Sabah baktiginizda sulanmis olan Kabak dilimlerini göreceksiniz, eger Seker kalintilari halen erimemis varsa üstünde onlari iyice karistirin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioPtXxFPwk5Z-LBLf7mK59iR-eyB_mP7WPkJmKkd1BOFfJIADoS_YCj7gd5meROuPT6VJsSFgPRrIUMgu8nmMdyFa0gV-v0cPmsmCAUXP71T028xJpO-GbNA5rBz1nnrF0l0Bqn3I0urY/s200/20150912_200506.jpg)
- Tekrardan Kapagi kapattiktan sonra Ocaga koyun sonrada Ocagi en düsük seviyede acin.
- Kabak dilimlerini en agir seviyede 40 - 50 dakika pisirmeye birakin. Bicak / Catal / Kürdanla Dilimlerin pisip pismedigini ögrenebilirsiniz. Saydigim 3 seyden birisiyle bu denemeyi yapiyorsaniz ve Dilime rahatca batiyorsa demekki pismistir. Ama eger halen sertse 10-15 dakika daha kisik Atesde pisirmeye devam edin.
- Pistikten sonra güzel servis Tabaga alip Tahin ve Ceviz üstüne serpin (yada diledginiz sevdiginiz seyleri).
Afiyet, bal Seker olsun. :)
Sevgilerimle
Dilos
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder